sábado, 15 de noviembre de 2014

Setmana de pràctica i reflexió educativa: DIMECRES 12 DE NOVEMBRE I DIJOUS 13 DE NOVEMBRE

Dimecres i dijous vam anar, juntament amb el nostre padrí o padrina de tercer curs del grau d'infantil, a la llar d'infants o escola a la qual ell estigues cursant les pràctiques.

A mi em va tocar anar a Poblenou (Barcelona) al Centre d'Estudis Montseny.

Aquesta escola de caire concertat, abarca educació infantil de segon cicle fins a segon de batxillerat. És una escola molt gran, amb espais i aules molt amplis les quals no els falta ni un sol detall. 

La meva padrina i jo vam anar a la classe a la qual ella està, que en aquest cas és P4, la classe de "Les balenes". 

Abans de començar res, els nens deixen els seus abrics i motxilles al seu penjador i s'asseuen per fer junts el bon dia. Un nen de la classe, en aquest cas l'encarregat, que canvia cada setmana, s'ha d'aixecar i anar llegint els noms dels seus companys i dir-los : "Bon dia", si es dóna el cas que el company no està, ha d'enganxar la fotografia a sobre d'un dibuix d'una casa. Desprès es parla sobre el que menjaran avui per dinar i es busca la fotografia i el nom del primer plat i segon i s'ha d'enganxar al suro que també ho fa un altre de la classe. Un cop finalitzat això, un altre nen o nena posa el dia que estem al calendari i escriu a la pissara quins són aquells companys/es que no han vingut a l'escola. 

Un cop finalitzat tot això, van fer una fitxa a la qual havien d'escriure les lletres que veien al dibuix. Sortien uns 6-7 animals, amb les seves baferades corresponents on sortia, dins la baferada el so onomatopeic d'aquest animal. Els nens doncs, l'havien de escriure on ho indicava. Van fer dues fitxes durant el matí. La segona va ser un laberint.

Per últim, a la tarda, van fer una sessió de jocs (veure imatges de sota) i desprès van fer alguns exercicis utilitzant les PDI, Pissares Digitals Interactives. 








No hay comentarios:

Publicar un comentario