sábado, 15 de noviembre de 2014

Setmana de pràctica i reflexió educativa: DIMARTS 11 DE NOVEMBRE



El dimarts 11 de novembre, va ser el segon dia de la setmana de pràctica i reflexió educativa.
La primera activitat la vam tenir a primera hora de la tarda. A les 16:00h. La visita era al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Allà ens va rebre una guia la qual ens va anar explicant detalladament quines activitats feien a infantil quan venien al museu, com les feien i las vam posar en pràctica posant-nos en la pell de nens i nenes petits, per saber encara millor com es senten, que pensen....

La primera activitat que vam dur a terme amb ella i conjuntament amb tot el grup va ser tocar els diferents materials que hi ha per fer escultures, com per exemple el marbre, la pedra, el fang...i ens va ensenyar les eines amb les quals els escultors acaben de pulir la seva obra d'art.

La segona activitat va ser formar una rotllana i tancar els ulls, amb una bola de fang a la mà i escoltant mùsica de fons, havies d'anar formant i perfilant el fang com tu ho sentissis.

La tercera activitat estavem tots dempeus i haviem de formar figures escoltòriques a mesura que anavem escoltant mùsica clàssica de fons. Havies de crear moviment segons el que et transmetes la mùsica.

La quarta activitat consistia en preguntar a tots els alumnes, en aquell cas a nosaltres, quin era l'objecte o què era allò que et feia recordar o relacionar amb el teu pare o mare. Alguns deien que el seu pare els recordava a un utensili de cuina en particular perquè el seu pare era cuiner, per exemple.

La cinquena i última activitat, més dinàmica i divertida era escoltar mùsica i anar movent el cos fent les figures que es passessin pel teu cap en aquell moment.

Un cop va acabar la visita al museu, vam anar cap a la universitat ja que ens esperava la primera sessió de contes a càrrec de la Roser Ros. En aquesta sessió vam observar i "apuntar" mentalment, com s'havia d'explicar un conte. Al final de la sessió cada grup havia d'escollir un conte per explicar-lo amb suport o sense la sessió 2 del divendres 14 de novembre.



No hay comentarios:

Publicar un comentario