miércoles, 5 de noviembre de 2014

Elements estructurals d'un blog

Un cop ja realitzada la lectura del llibre: "Usos educatius dels blogs" de Francesc Balagué i Felipe Zayas, ens hem pogut endinsar en el món de la comunicació però des d'una perspectiva i vessant diferent: els blocs.


Abans de començar, però, és necessari saber de manera introductòria i bàsica, els elements estructurals d'un bloc. Quins aspectes intervenen dins d'aquest i sobretot, quina utilitat tenen. Cal afegir però, que depenent de quina plataforma blogera utilitzis, disposaràs d'uns elements o daltres ja que hi ha plataformes com blogger que són més simples però també hi ha de més completes i complexes com seria Wordpress


Estructura i elements principals: 

1. Capçalera: És ubicada a la zona superior del nostre blog i és on es col·loca i s'encapçala  el títol del blog.

2. Columna principal:  Es troba situada al cos central. Just sota la capçalera. Constitueix la part més important del blog així com fa la funció  més dinàmica i activa ja que, és on s'insereixen totes les entrades i els  seus  respectius comentaris.

3. Escombri lateral de navegació i gadget: És una columna, amb mesures diferents a la columna principal i segons el disseny,  pot trobar-se a la dreta o a l' esquerra. 

En aquesta barra, es col·loca informació que et permet la localització  dels post i comentaris.

És la part més personalitzable per a  l'usuari i la part més diferent en les diverses plataformes,  però majoritàriament es formada per:

- Foto i perfil de l'autor del blog

- Pàgines

- Categories

- Logo del servidor de blog emprat

- Sindicació i RSS

- Seguidors

- Buscador

- Enllaços favorits a altres blogs o pàgines web relacionades o d'interès per a l'autor.

- Etiquetes

- Altres gadget: estadístiques de visites (comptador o localitzador de visites), flickr, youtube, twitter,...

4.  Peu de blog: On s'incorpora la marca o nom del servidor del blog, també  la plantilla utilitzada, el seu autor, etc. 

*Entrada realitzada conjuntament amb Rebeca Losada i Marta Pagan.



No hay comentarios:

Publicar un comentario