domingo, 16 de noviembre de 2014

Conferència: "Les tauletes digitals a l'aula d'educació infantil"



El passat divendres dia 14 de novembre, vam assistir a una conferència sobre lús de les taules digitals a l'aula d'educació infantil i primària. També van remarcar la importància d'aquestes noves tecnologies actualment a l'escola.

La conferència va ser a càrrec de dos mestres. Un d'educació infantil i l'altre d'educació primària. Aquests dos mestres van venir de l'Escola Mare de Déu de la Mercé, de Sant Feliu de Llobregat.

Van remarcar, entre d'altres coses el fet que les noves tecnologies fa uns quants anys que s'han començat a introduir a l'aula, com l'ordinador, la PDI...però que la moda de les tauletes digitals s'ha introduit fa pocs anys. Van parlar de la seva, al començament, poca experiència respecte aquesta tecnologia TIC, van reconèixer que al principi no sabrien com enfocar-ho a l'aula, i no tenien coneixement de les múltiples possibilitats que t'oferia la tauleta i que, amb l'ajuda de Miquel Àngel, coordinador d'educació infantil de la FPCEE Blanquerna, van anar descobrint poc a poc de manera conjunta, i a casa seva individualment totes les possibilitats que l'ipad té. Ho van anar introduint poc a poc a les seves respectives aules i que ara estan molt contents en quant als resultats i que no es separen ni un minut de l'ipad quan estan a l'escola.


Com a reflexió personal m'agradaria afegir que, fins que no vaig assistir a la conferència de les tauletes, no vaig adonar-me realment de les mil i una possibilitats que aquestes ens ofereixen. Ja no només amb el calendari, el correu, la càmara a mà i tot el que pugui tenir, sinó les apps (aplicacions) que hi ha creades tan de català com castellà per educació infantil i primària. Realment és una manera d'aprendre i ensenyar diferent, divertida i que als infants de les aules els atrau gratament. Clar que no deixem de banda el fet d'estar asseguts a les taules, però, deixant el llapis i paper de banda i utilitzant el seu propi cos ell mateixos. Ell són els creadors del seu propi aprenentage.




Per tant, trobo molt interessant, enriquidor i imprescindible, l'ús de les TIC a l'educació. La tecnologia avança, les persones s'adapten als nous canvis i nosaltres, com a futurs mestres, hem d'anar alhora i actualitzar-nos constament. No pot ésser que els infants i la societat vagi a un ritme més avançat que el nostre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario