sábado, 29 de noviembre de 2014

Analitzar blocs

A la classe de GTIC, ens van proposar una activitat que consistia en mirar i recòrrer diferents blocs  educatius per tal de basar-te en un  concret i així analitzar-lo. 

En el meu cas, he escollit el bloc d'una mestra d'una escola de Saragossa: http://aliena242.blogspot.com.es/ 

Per dur a terme aquesta tasca, el mestre ens va donar una sèrie de preguntes que haviem de contestar per tal que l'anàlisi fos complet. A continuació us deixo el meu anàlisi: 

1. Quins tipus de continguts hi ha publicats?


Hi ha diferents tipus de continguts. Entre ells: les activitats diàries que fan a l'aula d'infantil, projectes personals d'aula, eines 2.0, recursos i eines per descargar d'utilitat a l'aula, un llistat de jocs digitals interessants a treballar, material didàctic digital, un llistat de cançons, prezi interessants i vídeos realitzats a l'aula dels seus alumnes.

2. En quin format treballa els continguts? (vídeo, àudio, presentacions, text, imatges ,....)


Realment es treballa tot. Podem veure com predomina en totes les entrades el text però aquest ve acompanyat majoritàriament per imatges. 

En alguns apartats podem veure també l'utilització elevada de vídeos però en cap cas d'audio. Combina moltes maneres de transmetre la informació mitjançant diferents programes, eines o recursos.

3. Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...

- El tipus de blog que trobem és blog de professor (individual) ja que aquest blog està destinat a compartir amb tots els blogaires metodologies emprades a l'aula d'infantil, material elaborat, possibles eines i recursos a l'abast dels mestres, etc.


4. Qui els publica?

Els publica Carolina Calvo Garcia. Mestra d'educació infantil a una escola de Saragossa.

5. Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...

- El blog està dividit en pàgines estàtiques. Dins de cada una d'aquestes, trobem diferents apartats i entrades amb informació i material d'interès. 

A la part dreta del blog, trobem diferents gadgets que ens permeten apretar i anar directament al twitter, facebook, youtube...de la mestra en qüestió. Podem veure, també, els premis que li han otorgat i una mica més abaix un contador de visites. 

Veiem una elevada utilitat de gadgets amb les seves respectives utilitats. Gairebé al final, però, hi ha un blogroll i a sota del tot del blog, a la part final, podem veure totes les etiquetes que disposa. 

6. Quina plataforma utilitzen?

Utilitza la plataforma blogger.

7. Com són les entrades?

Hi ha entrades de moltes menes. En el primer apartat "Mi blog" podem veure entrades logrades, on explica de manera extensiva les activitats que han dut a terme a la classe. En aquesta tipologia d'entrades, observem també la introducció d'imatges. 

Dins dels altres apartats, podem veure entrades en forma de vídeo, també presentacions de google i d'altres. 

Però totes tenen en comú una gran elaboració i explicada molt detalladament.

8. Quines competències s’hi treballa?

Dins d'aquest bloc s'hi treballen moltes competències. Entre d'altres: 

 1. Material didàctic per fer ús a l'aula-classe.
 2. Projectes personals d'aula.
 3. Eines 2.0
 4. Material transveral per l'aula d'infantil.
 5. Jocs
 6. Cançons
 7. Manualitats
  8. Vídeos de classe

9. Hi ha comentaris?


Sí. A força entrades publicades en els diferentes apartats que trobem, hi ha comentaris de diferents persones: podem trobar tant els familiars dels infants com blogaires que han arribat al seu blog i la feliciten en múltiples ocasions per la seva feina en el blog. 

*Es molt coneguda en blogosfera degut al seu premi d'or.

10. A qui va dirigit?

Va dirigit a tothom: tant als pares i mares dels alumnes, com a altres mestres i a tothom qui li pugui interessar el seu blog.

11. Hi ha blocroll?

Sí. El trobem a la part dreta inferior del bloc. Amb el títol: "Blogs que me gustan".

Reflexió personal

El blog escollit ha sigut un blog extraordinari, únic. És un blog amb infinitat de possibilitats, que permet de manera molt fàcil, a tots aquells interessats en educació, extreure idees, agafar material o compartir amb la resta de blogaires. 

És un blog elaborat, lograt. Amb molt de material didàctic per mestres o per futures mestres. És un blog el qual es pot veure clarament la vocació de la persona que hi està darrere, el seu grau elevat d'involucració i  el sentiment de pertinença cap a la blogosfera. 

Aquest blog, és un d'aquell  que s'han de guardar degut a tot el material i informació preciat que es troben dins d'ell. T'ofereix múltiples possibilitats per material didàctic qüotidià a l'aula, material per festes, vídeos d'experimentació, projectes pròpies d'aula, cançons, jocs, eines i recursos d'utilitat a l'aula d'infantil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario