domingo, 5 de octubre de 2014

Web 2.0




L'any 2004 es comença a parlar d'un nou concepte dins el món de les xarxes socials, la web 2.0. És una nova web basada en comunitats, on els usuaris són els creadors dels continguts i on el més important és la comunicació. 
El que fan aquestes webs és simplificar les tecnologies per tal de que tothom pugui utilitzar-les amb facilitat i sense la necessitat de saber programar ni dissenyar webs. 


Abans les empreses eres les creadores dels antics blocs, on es limitaven a escriure la informació i els usuaris eren simples lectors, en canvi, ara amb les webs 2.0 els usuaris són els protagonistes, són els que decideixen, etequieten, creen, comparteixen, etc. 


Podriem resumir la seva funció a que la informació esdevé una conversa.
També se les anomena webs socials per tota la implicació que estan tenint en la societat, donat que, com ja he dit abans, els usuaris són els creadors de continguts i qui decideix què es comparteix i què no. A més, un altre aspecte molt important és el gran creixement que han tingut les xarxes socials. 
Per tant, podem dir que els blocs s'han convertit en un gran fenómen social, demostrat amb estudis que aporten dades espectaculars, com què es creen 1,5 blocs per segon, formant una enorme i mundial xarxa amb més de 70 milions de blocs, xifra que es duplica cada 5 o 6 mesos. 

Aquesta entrada ha estat realitzada de manera conjunta amb Rebeca Losada i Marta Pagan.

No hay comentarios:

Publicar un comentario