martes, 14 de octubre de 2014

GTIC: Etiquetes: Què són i per a què serveixen?

Les etiquetes són un sistema d'organització. Són paraules que serveixen per classificar, organitzar o agrupar continguts. Podriem equiparar-les amb el que, antigament, anomenavem carpetes. Segons la pàgina hi hauran unes o altres, depenen si són imatges, música, o blogs, que agrupen conjunts d'entrades.
També podriem definir-les com la manera de resumir el tema de les entrades.
Si utilitzem de manera correcte les etiquetes tindrem dues grans avantatges:
- Facilitar a les visites la navegació pel blog, ja que quan un lector clica sobre l'etiqueta, apareixeran totes les entrades que la portin.
- Aconseguir que el blog es posicioni millor als buscadors, ja que cada etiqueta crea una nova pàgina que és indexada per els motors de recerca.


Com s'utilitzen les etiquetes?


En primer lloc, cal fer una pluja d'idees amb les paraules que es considerin necessàries per organitzar la informació del blog. Una vegada feta, s'ha de depurar eliminant sinònims, paraules massa llarges, abreviacions o paraules rebuscades.

Finalment, s'ha d'ordenar la llista, posant a l'inici els temes amb més freqüència del teu blog.

És important que les etiquetes siguin el més visible possible dins del blog. Blogger, ofereix la possibilitat de mostrar les etiquetes de dues maneres, o bé en llista, o bé en forma de núvol.
Per aplicar-ho, hem d'anar a disseny, editar el nostre gadget de les etiquetes i canviar on posa llista, per núvol.





El procés per posar les etiquetes a una entrada és molt senzill. Una vegada tens acaba la nova entrada, a la part dreta de la pantalla apareix una finestra per editar la configuració de l'entrada. En aquesta finestra hi ha una pestanya on posa etiquetes. Fem clik sobre ella, i escribim la llista que prèviament hem elaborat.


                                   


Aquesta entrada ha estat realitzada de manera conjunta amb Rebeca Losada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario