jueves, 30 de octubre de 2014

Prezi

Prezi és una aplicació multimèdia disenyada per la creació de presentacions dinàmiques i originals. Ens serveixen per expressar idees de manera estructurada.
Amb aquesta app podem editar imatges, textos, vídeos, entre altres elemets multimèdia, i agrupar-los en diferents marcs. A més, podem escollir la seva posició, la seva mesura i la ruta de desplaçament que volem dur a terme.
Aquest programa ofereix moltes possibilitats que han canviat la visió que teniem de les presentacions. Amb Prezi podem organitzar la informació en forma d'esquema, és a dir, que no és necessari seguir un ordre a la nostra narració. Podem introduir els objectes de forma no linial, com a les presentacions amb PowerPoint, i les podem visualitzar definint una ruta de desplaçament.
Per navegar per el frame podem fer-ho amb vista general, reduint o ampliant la vista, i desplaçant la plantilla.
Una altra avantatge és que ens permet treballar de manera on-line i gratuita, i podem visionar la presentació des de la finestra del navegador o descarregant-nos el fitxer.


Per crear un Prezi, el primer que hem de fer és registrarnos a la pàgina de Prezi. Quan ja tenim el nostre compte veurem aquesta finestra:

Aquest és el nostre espai personal dins la pàgina de Prezi, aquí ens apareixeran els prezis que nosaltres creem i els que ens comparteixin altres usuaris.

Si volem crear un nou Prezi, només cal clicar on posa nuevo prezi.
Ens demanarà que escollim una plantilla (frame) abans de començar a editar, però podem escollir iniciar prezi en blanco.





Per escriure allò que volem només hem de fer un doble clic on volguem i podrem escriure i editar la font el color i el tamany de la lletra.

Com es veu a la imatge de sota, a dalt a l'esquerra podem escollir els marcs on posar la informació, i a dalt al centre hi ha una pestanya on posa insertar. Des d'aquí podem inserir imatges, vídeos des de Youtube, PDFs, PowerPoints, fletxes, etc.





Per últim, ens quedarà editar la ruta de desplaçament. Aquesta ruta és l'ordre en que volem que apareguin els elements que hem col·locat al nostre Prezi. S'utilitza una numeració que podem modificar al nostre gust arrossegants els números, i per guardar-la hem de clicar el botó on pasa hecho.



Nosaltres a classe vam fer una prova de Perzi per investigar com funcionava i assabentar-nos dels seus úsos. Vam escollir el tema de la injustícia i aquest va ser el nostre resultat:





Per poder adjuntar el prezi en aquesta entrada del blog,hem de enganxar el codi embed del prezi que es troba al botó de insereix.





Informació extreta de: http://www.fmc.es/es/conceptos-basicos-prezi-hacer-presentaciones/articulo/90265130/#.VJqYJsAk


Aquesta entrada ha estat realitzada de manera conjunta amb Rebeca Losada i Marta Pagan.

No hay comentarios:

Publicar un comentario