jueves, 30 de octubre de 2014

Aplicacions de google: Google Drive


Google ens proporciona un seguit d'aplicacions que ens faciliten el treball via on-line. Gràcies a Google Drive podem crear i compartir documents, presentacions i formularis, un mètode que afavoreix l'agilitat del treball en grup.

Amb el nostre compte tenim 15 GB d'emmagatzemament gratuïts, i mètodes d'ampliació amb tarifes de pagament. Nosaltres a la universitat el fem servir per coordinar-nos en els treballs en equip, ja que, tant els documents, com les presentacions es poden editar alhora per diferents usuaris. A més, si dos usuaris estan treballant en un mateix document, tots dos veuen les modificacions que està fent l'altre.

Una altre avantatge de Google Drive és que poden pujar fitxers de Microsoft Office i desar-los en el nostre compte. Són compatibles tot tipus de fitxers, word, excel, powerpoint, etc.
A classe vam haver de crear un document, una presentació i un formulari. Per fer-ho vam escollir un tema d'actualitat educativa, ja que ens interessa a tots, tant a alumnes com a professors, la nova llei d'educació LOMCE.

Per crear un document és tan senzill com clicar el botó "nou" i escollir on posa document de Google. Per editar-lo és molt semblant a un document de word amb una barra d'eines.

Per crear una presentació, hem de clicar el botó "nou" i escollir on posa presentació Google. Per editar-lo és molt semblant a una presentació de powerpoint, podem seleccionar una plantilla i també hi ha una barra d'eines.

Per últim, per crear un formulari cliquem el botó "nou" i escollir on posa formulari de Google. El primer pas és la configuració del formulari, on podem escollir les opcions que es veuen a la imatge adjuntada.





Per crear les preguntes del formulari hem d'omplir el camp on posa "Títol de la pregunta" i podem escollir el tipus de resposta, com resposta múltiple, escollir d'una llista, etc.





Per acabar cliquem a "fet" i la pregunta queda guardada amb les opcions de resposta.


En aquesta entrada deixo tres exemples d'aquests serveis: google docs, presentació google i un formulari.
Els tres arxius parlen de la nova llei d'educació, la LOMCE, sintetitzant les reformes d'educació.
Podeu omplir el formulari de manera anònima per recollir unes dades orientatives sobre l'opinió popular.





Entrada realitzada conjuntament amb Rebeca Losada, Marta Pagan i Marta Navarro.

No hay comentarios:

Publicar un comentario