jueves, 30 de octubre de 2014

Seminari: llibre: "Documentar, una mirada nova"

A seminari hem hagut de llegir el llibre, "Documentar, una mirada nova", elaborat per la xarxa territorial d'educació infantil de Catalunya.

Un cop llegit aquest llibre, hem hagut de fer una recerca d'imatges, de situacions educatives que es poden donar tan a l'escola bressol com a l'escola i fer una petita reflexió de cadascuna d'aquestes imatges. En total n'haviem de trobar unes set- vuit imatges aproximadament. Us deixo aquí abaix la recerca que vaig fer jo ja que penso que és interessant i podria ser-li útil a alguna persona i la portada del llibre.




Aplicacions de google: Google Drive


Google ens proporciona un seguit d'aplicacions que ens faciliten el treball via on-line. Gràcies a Google Drive podem crear i compartir documents, presentacions i formularis, un mètode que afavoreix l'agilitat del treball en grup.

Amb el nostre compte tenim 15 GB d'emmagatzemament gratuïts, i mètodes d'ampliació amb tarifes de pagament. Nosaltres a la universitat el fem servir per coordinar-nos en els treballs en equip, ja que, tant els documents, com les presentacions es poden editar alhora per diferents usuaris. A més, si dos usuaris estan treballant en un mateix document, tots dos veuen les modificacions que està fent l'altre.

Una altre avantatge de Google Drive és que poden pujar fitxers de Microsoft Office i desar-los en el nostre compte. Són compatibles tot tipus de fitxers, word, excel, powerpoint, etc.
A classe vam haver de crear un document, una presentació i un formulari. Per fer-ho vam escollir un tema d'actualitat educativa, ja que ens interessa a tots, tant a alumnes com a professors, la nova llei d'educació LOMCE.

Per crear un document és tan senzill com clicar el botó "nou" i escollir on posa document de Google. Per editar-lo és molt semblant a un document de word amb una barra d'eines.

Per crear una presentació, hem de clicar el botó "nou" i escollir on posa presentació Google. Per editar-lo és molt semblant a una presentació de powerpoint, podem seleccionar una plantilla i també hi ha una barra d'eines.

Per últim, per crear un formulari cliquem el botó "nou" i escollir on posa formulari de Google. El primer pas és la configuració del formulari, on podem escollir les opcions que es veuen a la imatge adjuntada.





Per crear les preguntes del formulari hem d'omplir el camp on posa "Títol de la pregunta" i podem escollir el tipus de resposta, com resposta múltiple, escollir d'una llista, etc.





Per acabar cliquem a "fet" i la pregunta queda guardada amb les opcions de resposta.


En aquesta entrada deixo tres exemples d'aquests serveis: google docs, presentació google i un formulari.
Els tres arxius parlen de la nova llei d'educació, la LOMCE, sintetitzant les reformes d'educació.
Podeu omplir el formulari de manera anònima per recollir unes dades orientatives sobre l'opinió popular.





Entrada realitzada conjuntament amb Rebeca Losada, Marta Pagan i Marta Navarro.

Prezi

Prezi és una aplicació multimèdia disenyada per la creació de presentacions dinàmiques i originals. Ens serveixen per expressar idees de manera estructurada.
Amb aquesta app podem editar imatges, textos, vídeos, entre altres elemets multimèdia, i agrupar-los en diferents marcs. A més, podem escollir la seva posició, la seva mesura i la ruta de desplaçament que volem dur a terme.
Aquest programa ofereix moltes possibilitats que han canviat la visió que teniem de les presentacions. Amb Prezi podem organitzar la informació en forma d'esquema, és a dir, que no és necessari seguir un ordre a la nostra narració. Podem introduir els objectes de forma no linial, com a les presentacions amb PowerPoint, i les podem visualitzar definint una ruta de desplaçament.
Per navegar per el frame podem fer-ho amb vista general, reduint o ampliant la vista, i desplaçant la plantilla.
Una altra avantatge és que ens permet treballar de manera on-line i gratuita, i podem visionar la presentació des de la finestra del navegador o descarregant-nos el fitxer.


Per crear un Prezi, el primer que hem de fer és registrarnos a la pàgina de Prezi. Quan ja tenim el nostre compte veurem aquesta finestra:

Aquest és el nostre espai personal dins la pàgina de Prezi, aquí ens apareixeran els prezis que nosaltres creem i els que ens comparteixin altres usuaris.

Si volem crear un nou Prezi, només cal clicar on posa nuevo prezi.
Ens demanarà que escollim una plantilla (frame) abans de començar a editar, però podem escollir iniciar prezi en blanco.





Per escriure allò que volem només hem de fer un doble clic on volguem i podrem escriure i editar la font el color i el tamany de la lletra.

Com es veu a la imatge de sota, a dalt a l'esquerra podem escollir els marcs on posar la informació, i a dalt al centre hi ha una pestanya on posa insertar. Des d'aquí podem inserir imatges, vídeos des de Youtube, PDFs, PowerPoints, fletxes, etc.





Per últim, ens quedarà editar la ruta de desplaçament. Aquesta ruta és l'ordre en que volem que apareguin els elements que hem col·locat al nostre Prezi. S'utilitza una numeració que podem modificar al nostre gust arrossegants els números, i per guardar-la hem de clicar el botó on pasa hecho.



Nosaltres a classe vam fer una prova de Perzi per investigar com funcionava i assabentar-nos dels seus úsos. Vam escollir el tema de la injustícia i aquest va ser el nostre resultat:





Per poder adjuntar el prezi en aquesta entrada del blog,hem de enganxar el codi embed del prezi que es troba al botó de insereix.





Informació extreta de: http://www.fmc.es/es/conceptos-basicos-prezi-hacer-presentaciones/articulo/90265130/#.VJqYJsAk


Aquesta entrada ha estat realitzada de manera conjunta amb Rebeca Losada i Marta Pagan.

L'editor de vídeo de youtube : Creem una endevenilla


Google també ofereix una aplicació per l'edició de vídeos, la coneguda i exitosa web de youtube. Per poder fer ús d'aquest editor necessitem un conte al Gmail.
En el cas que ja tinguem un vídeo editat i muntat i volem penjar-lo només hem de clicar aselecciona fitxer per penjar, escollir el vídeo i esperar a que es carregui.


Per crear un nou vídeo tenim les opcions que apareixen a la dreta de la pantalla. L'última icona és l'editor i per accedir, tan sols hem de clicar on posa edita. 




El primer pas és escollir els vídeos o imatges que volem que formin part del nostre vídeo. Per fer-ho, hi ha dues possibilitats, o bé, que els tinguem desats a l'ordinador i els afegim, o bé, podem buscar-los directament a la web de youtube. Una altra facilitat que ens ofereix aquesta aplicació és que podem buscar vídeos a la web sota la llicència Creative Commons, de manera que podem editar-los i modificar-los sense restricció.
Una vegada tinguem tot el material, hem d'arrossegar-lo en l'ordre que ens convingui a la barra que ens apareix a sota.
A més, podem posar diapositives amb text, música de fons de la galeria de youtube, i perfeccionar el vídeo aplicant transicions.






Quan ja tinguem el vídeo muntat, hem de clicar el botó de crea un vídeo, i el vídeo es publicarà a youtube.

Per probar aquest editor de vídeo, a classe vam crear una endevinalla introduint els elements que hem esmentat: vídeos, imatges, text, música i transicions. El treball el vam fer per parelles, en el meu cas la Rebeca Losada i aquest ha estat el resultat, sabeu que és?



Aquesta entrada està realitzada de manera conjunta amb Rebeca Losada. 

martes, 28 de octubre de 2014

Educació física: Paradigma actual de l'educació física

Al mòdul d'educació física, hem de fer, entre d'altres feines, reflexions respecte certs temes. La primera reflexió que vam dur a terme va ser en referència al paradigma actual de l'educació física. Un cop ens vam documentar, tan el meu grup com jo, vam elaborar entre les tres la reflexió.

S'ha de reconèixer que és força llarga, però interessant i enriquidora de llegir.



Els canals RSS





Les RSS (Really Simple Syndication) són la eina encarregada de fer arribar la informació actualitzada d'una web a l'usuari subscrit al canal. Aquesta actualització és automàtica, per tant, qualsevol canvi en la web arribara al subscriptors.

Google Reader és un exemple de lector de RSS, que ens permet organitzar i accedir a totes les pàgines a les quals estas subscrit. FeedReader, Bloglines o Netvibe són altres exemples de lectors RSS.

El procés de subscripció és molt senzill. S'ha de buscar la icona de les RSS anomenada enlaces de suscripción i clicar per subscriure's. Una vegada fet això, només caldrà descarregar-se algun dels lectors esmentats anteriorment, i allà rebrem totes les actualitzacions de la pàgina.


Aquesta entrada ha estat realitzada de manera conjunta amb Rebeca Losada i Marta Pagan.

domingo, 26 de octubre de 2014

Procés del book trailer

Un booktrailer és un vídeo publicitari per presentar un llibre, intentant captar l'atenció de l'espectador i provocant emocions i sentiments que el portin a llegir-se aquest llibre.
A la classe de GTIC ens hem proposat crear-ne un, tot indicant el procès que seguirem i utilitzant el suport de les aplicacions de Google o altres plataformes multimèdia.


El meu grup hem decidit presentar el llibre "El Secret" un llibre amb molt de renom i molt d'impacte social. Aquí està el procés que hem seguit:




Aquesta entrada ha estat elaborada de manera conjunta amb Rebeca Losada, Marta Navarro i Marta Pagan. 

sábado, 25 de octubre de 2014

Feedly




El Feedly és una eina que ens permet la organització i l'accés ràpid des d'un navegador web o des d'un telèfon mòbil a la gran multitud de notícies i actualitzacions de blogs i altres pàgines que també conté.És una eina de RSS.
En aquesta pàgina podem tenir organitzats els diversos blocs i webs del temes que ens interessin i tenir-los emmagatzemats i organitzats per temaris o de la manera que més ens agradi.


Una de les seves característiques és la tasca que permetendreçar i organitzar les webs a les quals estem interessats en seguir, de manera que ens facilita la feina quan volem mirar o revisar les actualitzacions de les notícies a les webs,blogs, etc.
Com podem veure els títols subratllats en vermell són les carpetes on ficarem organitzats els webs i/o blogs que estan més avall. Aquesta en concret és la meva organització del feedly on tinc distribuits els continguts en educació i altres temes d'interés com el turisme i al decoració.



Com accedir a un compte de Feedly?


Entrem a la pàgina oficial de Feedly i a la part superirio dreta cliquem al botó LOG IN.
Un cop aquí haurem de crear un compte nou i introduir les nostres dades i preferències del nostre compte de feedly.
Un cop enregistrat ens donarà pas per a accedir a categories (els apartats que surten subratllats en vermell), per exemple gastronomia, notícies, etc. Seleccionem un, i seguidament ens apareixeran diverses webs o blogs sobre aquest tema.
Per afegir-los només hem de clicar al botó "+" de color verd, i ens sortirà reflexat sota la categoria.
Com hem explicat abans, el nostre feedly quedarà ben endreçat per categories i ho podrem veure a la part esquerre de la nostra pantalla.


Enllaços:
http://es.wikipedia.org/wiki/Feedly

Aquesta entrada ha estat elaborada amb la col·laboració de Rebeca Losada i Marta Pagan.

Educació Visual i Plàstica: Revista/dossier d'aprenentatge: quarta obra : "L'escala cromàtica"

La quarta obra que vam dur a terme a l'assignatura va ser l'escala cromàtica. En aquesta obra haviem de crear tots els colors de l'escala cromàtica amb l'ajuda d'uns gots de plàstic i la pintura. Un cop vam fer aquesta primera part, haviem de dur a terme la segona, que consistia en que ens centràvem en un color en particular, en el nostre cas el lila, i crear la seva escala cromàtica. Un cop feta aquesta part, haviem de donar un sentiment a cada color.



jueves, 23 de octubre de 2014

El Power Point i 12 propostes d'ús creatiu i multimedial

El Power Point és un programa inclós en el programari de Microsoft Office, que ens dóna la possibilitat de crear presentacions creatives i multimedials. Gràcies a aquest programa podem desenvolupar capacitats com la cerca, la selecció, l'anàlisi i la síntesi de la informació, a més, de transformar-la en coneixement. 
La seva estructura es basa en una presentació formada per diapositives, on podem inserir diversos objectes com són el text, les imatges, els vídeos, etc. 
Els altres elements, menys coneguts, tot i que no menys importants, són les transicions, que són la manera de pasar d'una diapositiva a una altra; les animacions, que son l'efecte visual que apliquem entre els objectes d'una diapositiva; i les accions, que són les instruccions que donem que fem clic o passem el ratolí per sobre d'un objecte. 


Com ja hem dit abans, podem donar-li al Power Point un ús creatiu. Les presentacions ens ajuden a l'hora de crear una interacció entre el professor i l'alumne, fan més fàcil i flexible el discurs del mestre i afavareixen l'aprenentatge cooperatiu. 


A classe, vam treballar un document on es donaven 12 proposte d'ús creatiu i multimedial del Power Point. A continuació farè un breu resum d'aquestes propostes. 

La primera proposta seria substituir les antigues presentacions amb simples imatges, per una imatge central que es pogues ampliar, tot mostrant altres imatges en miniatura que ens serveixin per exiplicar allò que volem. Podriem afegir també, botons per anar endavant i endarrere en la presentació, de manera que ens facilitin la navegació per aquesta. Un altre innovació en aquesta proposta seria fer possible un ordre aleatori entre les imatges per així poder adaptar el discurs del metres als interessos i al ritme de la classe. En resum podem dir que fugim del discurs lineal. 
Suposant que fem una classe de música, podem crear un "sac de sons" que, mitjançant enllaços, ens permetessin tenir accés a un repertori de fragments musicals que utilitzarem a classe amb els alumnes. 
Una altra utilitat és fer servir una diapositiva del Power Point com si fos un cuadre en blanc per un pintor. Podem crear material escrit, que pot servir tant al professor com als alumnes. 
En l'actualitat, ha canviat el model de classe que s'impartia en l'antiguitat. Abans, el mestre explicava i parlava seguint un llibre de text i els alumnes escoltaven i prenien apunt. Ara, ja no és així. Els alumnes ara fan ún de la participació i aquesta interacció ens dóna molt de joc per a noves propostes. Es podria crear una sèrie de diapositives amb preguntes i enllaços a altres diapositives on es troben les respostes correctes, i aquest mètode ens pot ser molt útil per fer un repàs sobre algún tema que s'hagi treballat anteriorment a classe. 
Els mestre avui en dia, haurien de demanar un treball amb Power Point que fos evaluable, ja que, com s'ha dit anteriorment, es treballa la capacitat de síntesi de la informació. Es podria proposar un tema a treballar i posar com a limitació un nombre de paraules per diapositiva. D'aquesta manera, si diem als alumnes que han de resumir un tema en 5 diapositives i que només poden haver 30 paraules a cada una, per exemple, doncs hauran de trobar la manera de sintetitzar tota la informació que trobin.
La cooperació també és una bona metodologia per treballar a l'aula. Podem donar als alumnes una diapositiva amb tot d'elements desordenats, on ells mateixos i entre tots han de col·locar-los en el seu lloc correcponent i fer així una tasca de creació conjunta.
Per als més petits, podem fer servir una presentació de Power Point per explicar un conte. En les diapositives poden apareixer imatges del protagonistes, dels decorats, dels intruments que apareixen a la història, però hem d'anar amb compte, perquè no hem d'oblidar que el conte l'explica el mestre, no el powerpoint. A més, una proposta creativa podria ser oferir als nens diferents finals del conte per què puguin escollir-lo ells mateixos. 
Segons Joan Ferrés el llenguatge audiovisual té un gran valor com a transmissor d'emocions i de com aquestes poden arribar a motivar a un grup de persones. Per aixó, podriem utilitzar un Power Point per un joc d'imatges i música triades amb una finalitat concreta i muntades en una seqüència. Si aquesta seqüència la contrueix el mestre l'aprenentatge es dóna en el debat que es crear posteriorment a l'explicació, però si són els alumnes qui busquen les imatges i els sons, l'aprenentatge es dóna en el moment de la creació. 
Per acabar, un diapositiva de Power Point pot ser entesa com una màquina per recollir idees. Aquesta proposta no està pensada per ser ensenyada sinó per recollir idees i plasmar-les en format digital.


Entrada realitzada conjuntament amb Rebeca Losada i Marta Pagan.

Educació Visual i Plàstica: Revista/dossier d'aprenentatge: tercera obra: "El fang"

La tercera obra que vam haver de crear a l'assignatura va ser "El conte de la supervivència".

Amb el fang, materials naturals: fulles, branques, amb figures de plàstic de diferents animals,  i per últim amb pedres i troncs petits vam haver de crear una obra sobre la taula. Aquesta obra havia de tenir un sentit, una història, i havia de ser, naturalment, en tres dimensions. A mesura que anavem experimentant amb el fang, vam poder veure que un mateix material pot esdevenir textures i formes diferents, per això vam anar construint la nostra història sense gairebé adonar-nos. Vam començar a fer volcans, arbres, un riu, una cova... i d'aquí vam treure la història de la supervivència. Com els animals, fa milions d'anys van haver d'adaptar-se a la natura i els fenòmens naturals que esdevenen en ella. El resultat va ser:


jueves, 16 de octubre de 2014

Book Trailer (Trailer de llibre)


Com ja vaig explicar en l'entrada de Procés del booktrailer, el booktrailer és un vídeo que pretèn captar l'atenció i convèncer al públic per què se'l llegeixi.
Aquest treball el vam realitzar en grup, i el meu està format per la Marina Garcia, Marta Navarro, Marta Pagan i jo. El llibre que vam escollir és "El Secret", de Rhonda Byrne.
Per fer-lo vam utilitzar el programa Windows Live Movie Maker i aquest és el resultat:





Aquesta entrada ha estat realitzada de manera conjunta amb Rebeca Losada, Marta Navarro i Marta Pagan.

miércoles, 15 de octubre de 2014

Blogs, blogosfera i ús educatiu dels blogs

Actualment, va aumentant el número  de persones que creen una plataforma de bloc. Això no és estrany ja que tenim moltes plataformes blogueres, algunes de més complicades que d'altres, però totes estan a l'abast de tothom i són fàcils d'utilitzar. La majoria de persones, tenen un bloc o, si més no, saben el que és i tenen les nocions bàsiques per saber la seva utilitat.

Ara bé, quan ens referim a blogosfera no anem més enllà que, és un conjunt de diverses persones que es comuniquen, comparteixen una sèrie de pautes i patrons que possibiliten la comunicació globalment. En definitiva, anomenem blogosfera al conjunt de blogs.

Per saber-ne i aprendre més sobre els blogs seria interessant visualitzar el següent vídeo:



*Vídeo extret dehttps://www.youtube.com/watch?v=hrs8MGWhDhg 

 *Vídeo original ahttps://www.commoncraft.com/video/blogs 

Un cop ja documentats en tema blogs, caldria aprofundir més amb el tema de la blogosfera. Per això, hem fet un recull dels punts més importants per entendre-ho: 

1. La blogosfera no té ni tindrà mai límits. Està composta per comunitats molts diferents entre unes i d'altres i anirà en creixement.

2. Els blogs crea comunitats i vincles tant sumament intensos que, reforcen, en general, el sentit democràtic de les persones. Cadascú és responsable de les informacions/opinions publicades i són totalment respectades per la comunitat.

3. La blogosfera és el canvi més gran produït a internet. Un canvi que s'anomena, web 2.0. Per saber què són aquestes webs pots clickar aquí.

4. El diàleg és el concepte principal i essencial per manejar-se en aquest entorn.

5. Crear comunitat: comparteix i expandeix les idees del teu blog i la blogosfera. 

6. En la blogosfera tots som iguals. Ningú és superior a ningú i per tant sen-te amb llibertat de comunicar-te amb tots els blogaires.

Ús educatiu dels blogs

Podriem veure tres maneres d'usar educativament els blogs. La primera en relació a la millora del rol docent, la segona, encarada a nosaltres mateixos com a formadors, i la tercera i última per als estudiants. En aquest cas, remarcarem l'última ja que és la situació en la que ens trobem actualment. 


-Escriure un diari  amb els continguts i tasques que es treballen i realitzen en les diferents assignatures.

-Elaborar un diari de l'aula de caire informal (les seves fotos, les seves experiències, aniversaris, etc.) que faciliti la relació entre els companys d'aula o centre.

-Debatre en grups una activitat proposada.

-Elaborar portafolis personals basat en tasques d'assignatures, experiències...

-Crear una biblioteca de recursos que es considerin d'interès: mitjançant el feedly, blogrolls...

-Utilitzar el blog com a espai que permet l'intercanvi de documentació amb els companys de classe.

Encara i així, si voleu saber més us recomano llegir: 
http://cv.uoc.edu/~ueees/tutorial_blog/cat/usos_educatius_del_blog.html 


*Informació extreta de: Balagué, F.  i Zayas, F. (2008). Usos educatius dels blogs. Recursos, orientacions i experiències per a docents . Barcelona: Editorial UOC.

*Entrada realitzada conjuntament amb Rebeca Losada i Marta Pagan.

martes, 14 de octubre de 2014

Educació Visual i Plàstica: Revista/dossier d'aprenentatge: segona obra: "Land Art"



Què és Land Art?


El Land art, com bé el seu nom indica, és art de la terra. És un moviment artístic que va sorgir als Estats Units a finals dels anys 60 i principis dels 70 en el que el paisatge i l'obra es troben inextricablement relacionats. El Land Art es refereix a l'art creat a la naturalesa, utilitzant materials naturals com pedres, fulles o terra.

A l'assignatura d'educació visual i plàstica vam haver de crear la nostra pròpia obra.

El meu grup i jo, vam anar a collserola ja que teniem clar que voliem construir la nostra obra d'art a la montanya, ja que ens proporciona un benestar a totes nosaltres de manera comuna. Un cop vam arribar allà vam observar bé el voltant i vam veure una zona on curiosament hi havia molts troncs decaiguts i moltíssimes branques pel terra. En aquell moment ens vam iluminar: vam pensar en construir una cabana amb branques i troncs com els nostres avantpassats feien. Ens vam coordinar i vam fer un treball en cadena i aquest va ser el nostre resultat:




GTIC: Etiquetes: Què són i per a què serveixen?

Les etiquetes són un sistema d'organització. Són paraules que serveixen per classificar, organitzar o agrupar continguts. Podriem equiparar-les amb el que, antigament, anomenavem carpetes. Segons la pàgina hi hauran unes o altres, depenen si són imatges, música, o blogs, que agrupen conjunts d'entrades.
També podriem definir-les com la manera de resumir el tema de les entrades.
Si utilitzem de manera correcte les etiquetes tindrem dues grans avantatges:
- Facilitar a les visites la navegació pel blog, ja que quan un lector clica sobre l'etiqueta, apareixeran totes les entrades que la portin.
- Aconseguir que el blog es posicioni millor als buscadors, ja que cada etiqueta crea una nova pàgina que és indexada per els motors de recerca.


Com s'utilitzen les etiquetes?


En primer lloc, cal fer una pluja d'idees amb les paraules que es considerin necessàries per organitzar la informació del blog. Una vegada feta, s'ha de depurar eliminant sinònims, paraules massa llarges, abreviacions o paraules rebuscades.

Finalment, s'ha d'ordenar la llista, posant a l'inici els temes amb més freqüència del teu blog.

És important que les etiquetes siguin el més visible possible dins del blog. Blogger, ofereix la possibilitat de mostrar les etiquetes de dues maneres, o bé en llista, o bé en forma de núvol.
Per aplicar-ho, hem d'anar a disseny, editar el nostre gadget de les etiquetes i canviar on posa llista, per núvol.





El procés per posar les etiquetes a una entrada és molt senzill. Una vegada tens acaba la nova entrada, a la part dreta de la pantalla apareix una finestra per editar la configuració de l'entrada. En aquesta finestra hi ha una pestanya on posa etiquetes. Fem clik sobre ella, i escribim la llista que prèviament hem elaborat.


                                   


Aquesta entrada ha estat realitzada de manera conjunta amb Rebeca Losada.

domingo, 12 de octubre de 2014

Educació Visual i Plàstica: Revista/dossier d'aprenentatge: Primera obra: "El pa"


A l'assignatura d'Educació Visual i Plàstica, estem elaborant, amb parelles i al llarg del semestre, una revista on hi anirem plasmant totes les nostre obres, la seva iniciació, evolució, resultat final i on s'inclouràn els referents conceptuals, formals i vivencials que es puguin produir en el procés d'aprenentatge.

El passat dijous dia 9 d'octubre, es va produir l'entrega del primer capitol d'aquesta revista.

En aquest capítol havia d'aparèixer la nostra primera obra, "El pa". L'activitat consistía en realizar un dibuix d'un pa escollit pel nostre criteri de manera lliure, i amb l'ajuda de les ceres, cercar els colors que millor el definient. Per acabar, s'havia de fer una reflexió sobre que et transmetia a tu el pa escollit. Deixo una mostra del resultat de la meva dedicació i treball.

GTIC: Els blogs i les seves possibilitats

Tots som conscients que, actualment, s'han produït una sèrie de canvis en la nostra societat. Canvis que de manera directa o indirecta ens afecten en positiu o negatiu.
Estic parlant dels canvis tecnològics, cada vegada més latents en el nostre voltant. Anem evolucionant més i de manera més rápida, sense gairebé adornar-nos.
Hem deixat de banda el paper i el llapis per donar pas a la tinta digital, com per exemple amb les tablets, també hem deixat de banda els llibres en paper per donar pas al diaris, revistes, articles digitals, etc.
 El món de l'educació i el seu aprenentatge està donant un gir de 380º a una velocitat increíble. Per aquest motiu, els futurs i futures mestres, hem d'obrir-nos pas i endinsar-nos al camí de la nova manera d'aprendre, de la nova adquisició de coneixements, obrir la nostra ment per a la tecnología del nostre segle, en definitiva, una nova metodología.
Una molt bona manera d'obrir aquest camí és mitjançant la creació d'un bloc. El bloc, això que pot semblar tan simple i difícil a la vegada,  produeix tant als mestres com als alumnes, adquirir i descubrir  unes capacitats  no obtingudes amb un altra "manera de fer".
Tota aquesta reflexió en quan als blocs ha sigut, sense anar més enllà, desprès d'haverme llegit el llibre següent: (que caldria afegir que recomano totalment per tothom que estigui interessat en aquest tema).

martes, 7 de octubre de 2014

Llenguatge Musical: Què és el "Noteflight"? Partitura cançó "Mireu els meus ànecs"




Avui a la classe de llenguatge musical hem aprés a crear i modificar partitures de manera digital. Ho hem amb el programa Noteflight.

Noteflight és un editor de partituras on-line que et permet també, guardar de manera oberta, les partitures que confeccionem amb elll i les quals deixem depositadas.

D'aquesta manera, podem accedir a les nostres partitures, modificar-les i conèixer el so que tenen les nostres cançons.

domingo, 5 de octubre de 2014

Web 2.0




L'any 2004 es comença a parlar d'un nou concepte dins el món de les xarxes socials, la web 2.0. És una nova web basada en comunitats, on els usuaris són els creadors dels continguts i on el més important és la comunicació. 
El que fan aquestes webs és simplificar les tecnologies per tal de que tothom pugui utilitzar-les amb facilitat i sense la necessitat de saber programar ni dissenyar webs. 


Abans les empreses eres les creadores dels antics blocs, on es limitaven a escriure la informació i els usuaris eren simples lectors, en canvi, ara amb les webs 2.0 els usuaris són els protagonistes, són els que decideixen, etequieten, creen, comparteixen, etc. 


Podriem resumir la seva funció a que la informació esdevé una conversa.
També se les anomena webs socials per tota la implicació que estan tenint en la societat, donat que, com ja he dit abans, els usuaris són els creadors de continguts i qui decideix què es comparteix i què no. A més, un altre aspecte molt important és el gran creixement que han tingut les xarxes socials. 
Per tant, podem dir que els blocs s'han convertit en un gran fenómen social, demostrat amb estudis que aporten dades espectaculars, com què es creen 1,5 blocs per segon, formant una enorme i mundial xarxa amb més de 70 milions de blocs, xifra que es duplica cada 5 o 6 mesos. 

Aquesta entrada ha estat realitzada de manera conjunta amb Rebeca Losada i Marta Pagan.