lunes, 1 de diciembre de 2014

Wordle


Wordle és un programa per generar "núvols de paraules" a partir d'un text. En aquests núvols, les paraules que es repeteixen amb major freqüència apareixen més grans, i les que es repeteixen amb menys freqüència apareixen més petites. A més, es poden editar canviant els colors, el fons, la lletra, etc. Per últim, pots guardar-los com a imatge en formats .jgp o .png, i es poden imprimir o guardar-les a la galeria de Wordle per compartir-les amb els altres.

Visualment, hi ha diversos aspectes a tenir en compte i que són el resultat de la investigació feta per Lohmann, S., Ziegler, J. i Tetzlaff, L. a la Universitat de Duisburg-Essen, l'any 2009.

En aquesta web, s'explica amb claredat els diferents tipus de "núvols de paraules" que existeixen i els aspectes visuals que s'han estudiat: http://ca.wikipedia.org/wiki/N%C3%BAvol_de_paraules

Per crear un "núvol de paraules" a Wordle hem de clickar l'opció de crear el nostre propi núvol de paraules. Aquí apareix una finestra on podem enganxar un text, escriure'l directament o inserir l'enllac d'una pàgina web, i desprès hem de clickar a on posa submit per què generi el núvol del contingut.





Aquesta entrada ha estat eleborada de manera conjunta amb Rebeca Losada i Marta Pagan.

No hay comentarios:

Publicar un comentario