domingo, 7 de diciembre de 2014

Twitter


Twitter és un servei que permet als seus usuarisenviar i publicar missatges de breu extensió (140 caràcters exactament) anomenats tweets.

Aquests tweets es poden veure en la pàgina principal de l'usuari, ja siguin els seus com els de les persones que segueixi en twitter.
Quan l'usuari vagi al mur de la pàgina principal podrà veure els últims tweets seus i dels usuaris als quals segueix, i per la mateixa regla, els usuaris que ens segueixin a nosaltres, també ho veuran d'aquesta manera.

Com enregistrar-se a Twitter?


Accedim a la pàgina oficial deTwitter, en la part superior dreta trobarem dues opcions: 


1. Per accedir a twitter si ja estem enregistrats.

2. Per enregistrar-nos si encara no estem enregistrats.

Com som nous en twiter doncs entrarem en l'opció per enregistrar-nos de nou.
Omplirem les dades personals, amb el nostre nom, correo electrònic i la contrasenya que escollim per al nostre compte.
Haurem de seguir 6 passos on ens demanaran preferències ( del que ens interessa seguir a Twiter, Ens faran una sèrie de recomanacions per afegir comptes per a seguir nosaltres a la nostra pàgina.

Després haurem de posar el nostre perfil amb una fotografia i editar la informació que volguem de nosaltres i premem continuar com podem veure a la dreta.
Per últim, ens dona l'opció a poder seguir els contactes que tenim amb aquest compte de gmail.
Ara, ja tenim al complert el nostre enregistrament a Twitter i podem anar seguint a aquelles webs de persones o fundacions que ens interessin.




Com hipervincular Twitter al nostre blog?

En primer lloc anirem a la pàgina web de Twitter i clicarem sobre la part superior dreta el botó de perfil i configuració. Un cop allà clicarem sobre l'apartat de configuració i accedirem a la pàgina que tenim mostrada. 
En segon lloc anirem a la columna que tenim a la part esquerre del blog i clicarem al botó on posa Widgets i clicarem allà per afegir un widget en el nostre blog.

Ens sortirà una opció que posa afegir o crear un nou widget, cliquem aquí i ens portarà al següent pas.



El següent pas és quan estem en la pàgina d'afegir un widget seleccionem diverses opcions que volem escollir per a que surti en el nostre blog com el color del fons, color de la lletra, etc.
Un cop escollides posem desar canvis i ens sortirà el codi embed que l'haurem de copiar i enganxar en la pàgina del nostre blog.





En el nostre blog haurem d'anar a disseny del blog, format, i afegeix un gadfet on nosaltres volguem del format.
Un cop aquí ens sortiran diverses opcions, doncs hem d'escollir l'opció de html/java script. Donarem al botó d'afegir en el + de color blau i ens portarà a la configuració.


Trobarem dos camps que haurem d'omplir, un el títol que podem posar Twiter o el títol d'aquell gadget i el segon, on posa el contingut, que posarem el codi embed que hem copiat de la pàgina de twiter.
Un cop copiat el cide embed desem els canvis i quann anem al nostre blog, podrem veure nosaltres i els usuaris els twitts del nostre twiter a temps real.






Aquesta entrada ha estat realitzada de manera conjunta amb Rebeca Losada i Marta Pagan.

No hay comentarios:

Publicar un comentario